Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 20 augusti 2019

  Nya pressar från Kuhn

  Kuhn har lanserat en ny serie balpressar för entreprenörer och större lantbruksföretag. Den nya serien är byggd för att pressa balar med högre densitet och med större kapacitet än tidigare generationer.

   Den nya serien rundbalspressar består av två maskiner som kan producera balar med en diameter på 1,60 eller 1,85 meter.
  Bild 1/2 Den nya serien rundbalspressar består av två maskiner som kan producera balar med en diameter på 1,60 eller 1,85 meter. FOTO: Kuhn
   På pressidan lanserar Kuhn även en ny generation större fyrkantspressar, i form av den så kallade SB serien.
  Bild 2/2 På pressidan lanserar Kuhn även en ny generation större fyrkantspressar, i form av den så kallade SB serien. FOTO: Kuhn

  VB 7100 är namnet på den nya serien rundbalspressar från Kuhn. Maskinen kan pressa balar med en densitet på upp till 140 kilo per kubikmeter, enligt företaget, och har en kapacitet som gör att den klarar av att pressa upp till 30 ton i timmen. Tack vare fuktsensorer, som avlastar föraren, kan maskinen själv anpassa pressförhållandet beroende på lokala förutsättningar och grödval, helt utan inblandning från föraren. Detta ska i sin tur bidra till en bättre maskinekonomi, enligt Kuhn, som också hävdar att man har marknadens snabbaste balnedsläpp. I praktiken ska det nu bara ta fyra sekunder för maskinen att öppna kammaren, släppa ut balen och stänga kammaren igen.

  Serien består av två maskiner, VB 7160 och VB 7190, som båda är kompatibla med Isobus och som är utvecklade för att producera rundbalar med en diameter på 1,60 eller 1,85 meter.

  På pressidan lanserar Kuhn även en ny generation större fyrkantspressar, i form av den så kallade SB serien. Serien, som består av fyra modeller, är byggd för att pressa balar med måtten 80×90, respektive 120×70 och 120×90 centimeter.

  För att öka kapaciteten, i det här fallet med så mycket som 15 procent, har företaget förbättrat stora hela upplockningssystemet. Toppmodellen SB 1290 iD klarar dessutom av att pressa sina balar med 25 procents högre densitet än konventionella 120×90-pressar.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen