Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 februari 2018

  Case IH:s förarlösa i nya fälttester

  Case IH:s autonoma traktor ska rulla ut i nya fälttester redan i år. Sedan konceptet presenterades 2016 har utvecklingen av traktorn gått framåt och nu ska konceptet testas på lantbruk i USA.

  Vid presentationen 2016 var Case IH:s förarlösa traktor inte mycket mer än ett koncept.

  Sedan dess har konceptet lagt grunden till en diskussion kring vad vi kan förvänta oss och inte av förarlösa traktorer inom den närmaste framtiden, men konceptet har också lagt grunden till diskussioner kring vad som behövs i form av lagligt stöd för att de ska kunna köras.

  Under året planerar CNH-gruppen att hårdtesta sitt förarlösa koncept hos ett lantbruksföretag i USA. Målet med försöket är att samla in synpunkter som kan bidra till utvecklingen av företagets förarlösa traktorer.

  På gårdarna kommer traktorerna i första hand att ägna sig åt grund- och djup jordbearbetning – alltså arbetsuppgifter som är av starkt repeterande karaktär. Troligtvis kommer utvecklingen av självkörande traktorer att ske gradvis, genom att olika assistanssystem implementeras som avlastar föraren.

  Chase IH har definierat fem delområden där den autonoma tekniken skulle kunna komma till användning. Det handlar dels om att följa förutbestämda rutter, och om att köra med uppsamlingskärl bredvid tröskor och hackar, till mer autonomt övervakat fältarbete och slutligen full autonomi som vid behov endast övervakas från ett kontor.

  LÄS OCKSÅ: Ny steglös Case IHLÄS OCKSÅ: Hela listan – traktorerna som söka mest på BlocketLÄS OCKSÅ: Traktortoppen 2017 – län för län

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen