Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 4 september 2018

  Nya exakthackar med upp till 970 hästkrafter

  John Deere introducerar en rad nya exakthackar inför nästa säsong i effektspannet 625 till 970 hästkrafter. De största nyheterna hittas i den nya 9000-serien som utlovar upp till tio procent ökad produktivitet. Men även den befintliga 8000-serien får uppdateringar.

   Att ställa om exakthacken mellan majs och gräs tar bara några minuter.
  Att ställa om exakthacken mellan majs och gräs tar bara några minuter. FOTO: Glenn Blackburn Photography Ltd.

  Förutom ökad produktivitet utlovar John Deere upp till tio procent lägre bränsleförbrukning i den nya 9000-serien. Siffran är framräknad utifrån de bränslevärden som dagen största modeller från företaget genererar, och som om det inte vore nog ska serien dessutom leverera tio procent effektivare kärnkrossning i majs.

  Samtliga resultat ska, enligt John Deere, vara uppmätta av oberoende forskningsinstitut.

  Byggd kring motorn

  Motorn i de tre största modellerna levereras i det här fallet från Liebherr, och är en V12:a på 24,2 liter som har utvecklats för effektiv körning på lägre varvtal.

  Kring de höga motoreffekterna har företaget sedan fått göra en rad anpassningar inklusive förstärkt drivlina och chassiram.

  Dessutom har seriens materialflödeskanal fått en diameter på 850 millimeter för att kunna hantera den höga genomströmningskapaciteten.

  Den beprövade DuraDrum knivtrumman är också den konstruerad för att hantera de stora materialmängderna, oberoende av inställd snittlängd.

  Ny kärnprocessor

  Till maskinen introducerar John Deere också den nya kärnprocessorn XStream KP med en valsdiameter på 250 millimeter och 50 procent varvtalsskillnad, vilket ska öka bearbetningsintensiteten med tio procent vid alla snittlängder. Enligt John Deere beskrivs valet som en perfekt matchning till den nya motorn.

  En annan specialfunktion som följer med nya XStream är ett inbyggt övervakningssystem som informerar föraren om kärnprocessorlagrens temperatur, vilket ska förhindra stillestånd.

  Nytt i 8000-serien

  Som svar på marknadens krav på ökad produktivitet och mer effekt introducerar John Deere också ytterligare en modell i den befintliga 8000-serien inför nästa säsong. 8600, som modellen heter, lanserades som namn redan 2014 och blir nu den största modellen i serien, med en så kallad standardflödeskanal. Modellen får 625 hästkrafter och likt sina större syskon kommer exakthacken även kunna utrustas med nya XStream KP. Kärnprocessorn kan traditionellt tas av på några minturer för snabb växling mellan majs och gräs.

  LÄS OCKSÅ: John Deere om GPS-stöldernaLÄS OCKSÅ: Stabil traktormarknad med klar ledare

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen