Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 3 november 2019

  Nya däck på Agirtechnica

  Veckan som gått har bland annat bjudit på däcknyheter från flera håll.

   Den nya växellådan är byggd för att hålla betydligt längre och lämnas med fem års garanti. Nere på kontinenten ser Spearhead även att betesputsarna kan användas för att avsluta tillväxten i olika typer av mellangrödor.
  Den nya växellådan är byggd för att hålla betydligt längre och lämnas med fem års garanti. Nere på kontinenten ser Spearhead även att betesputsarna kan användas för att avsluta tillväxten i olika typer av mellangrödor. FOTO: Spearhead

  Ny betesputs från Spearhead

  Spearhead släpper en ny generation betesputsar där en av de viktigaste nyheterna är den nya egentillverkade växellådan där några av huvudkomponenterna har utökats med upp till 30 procent. Effektkraven ligger i intervallet 111 till 165 hästkrafter.

  Dessutom har delar av designen setts över för att skydda några av de viktigaste komponenterna på maskinen. Växellådan är i sin tur byggd för att hålla betydligt längre än föregående varianter, och lämnas med fem års garanti.

   Flotation Trac-däck från Vredestein blir större.
  Flotation Trac-däck från Vredestein blir större. FOTO: Vredestein

  Vredestein växer på höjden

  Lagom till Agritechnica breddar däcktillverkaren Vredestein sitt sortiment av Flotation Trac-däck, som nu även kommer levereras i storlekarna 900/65R32 och 900/65R38, och där det största däcket får en diameter på 2,15 meter.

  Däcken blir bland annat en konkurrent till företagets 1050-däck, som bland annat är utvecklat för stora gödselspridare. Med så stora däck som 2,15 meter i diameter, ska bland annat rullförmågan förbättras med upp till 22 procent, och även under tuffa förhållanden vilket även ska gynna bränsleförbrukningen.

   Nokian Ground King
  Nokian Ground King FOTO: Nokian

  Nytt traktordäck för fält och vägkörning

  Nokian Ground King är ett nytt traktordäck som ska ha goda egenskaper både på vägen och i terrängen, men även när traktorn drar tung last. Produktutvecklingen är i det här avseendet ett naturligt steg som kommer sig av att allt fler traktorer behöver gå allt längre sträckor på väg, enligt företaget.

  Som så ofta när det kommer till däck har Nokian lagt stort fokus på däckmönstret. Detta för att hitta den mest optimala uppbyggnaden som varken kompromissar med de krav som man normalt ställer vid fält- och vägkörning. Enligt företaget ska däcken dessutom skapa mycket lite buller i höga hastigheter.

  Det nya däcket visas upp på Agritechnica i november, och är en vidareutveckling av ett koncept som visades upp på samma mässa i november 2017. Exakt vilka storlekar som lanseras väntas bli känt först i samband med lanseringen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen