Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 juli 2017

  Ny tungdragarserie från Case

  BRATISLAVA.

  Case IH har tagit fram sin mest kraftfulla midjestyrda, bandade traktorn med steglös CVT-teknik hittills. Quadtrac 540 CVX har en toppeffekt på 612 hästkrafter.

   Quadtrac 540 CVX toppar 612 hästkrafter och har fått samma CVT-transmission som traktorerna i mellanklassen.
  Quadtrac 540 CVX toppar 612 hästkrafter och har fått samma CVT-transmission som traktorerna i mellanklassen.

  Case har använt CVT-transmission i de medelstora traktorerna sedan 17 år. Nu flyttar man över tekniken även till Quadtrac, de midjestyrda, bandade stora traktorerna. Resultatet är en maskin som går steglöst från 0 till 40 km/h och som kan ställas in antingen för en fastställd hastighet eller ett fastställt varvtal på motorn.

  CVT står för kontinuerlig varierbar transmission.

  – Vi för nu upp tekniken till den övre delen av marknaden så att ägarna av de största gårdarna kan dra fördel av samma bränsleeffektivitet, säger Ulrich Sommer, Quadtracs produktchef under en visning av de nya maskinerna i Bratislava, Slovakien, under onsdagen.

  Två mindre syskon

  Quadtrac 540 drivs av en 12,9 liters, sexcylinders motor från systerbolaget FPT Industrial. Den har en tvåstegsturbo, där den första mindre ger känslighet vid låga varvtal och den större maximal boost på höga varvtal.

  Nominell effekt för 540 CVX är 543 hk och maximalt vridmoment är 2 607 Nm vid 1 400 rpm.

  För att driva detta kraftpaket rymmer dieseltanken 1 230 liter och har en Adblue-tank på 322 liter.

  540 CVX har också två nya mindre syskon, 470 CVX och 500 CVX. Dessa tre kompletterar Quadtrac-serien som hittills bestått av fem modeller, alla med standard powershift teknik.

  Full mekanisk transmission uppnås redan vid 10 km/h.

  En tungdragare i denna klass kräver naturligtvis ett högt hydraulflöde för redskapen, med standard 216 l/min och tillvalet 428 l/min. Draget har kapacitet för redskap upp till 8 949 kilo.

  LÄS OCKSÅ: Så gick Case IH-auktionenPREMIUM: Så såg den första traktorn ut

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen