Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 19 augusti 2019

  Ny slang ska revolutionera mjölktransporterna

  Norska mejeriföretaget Tine fortsätter att utveckla mejeritransporterna. Senast ut är ett revolutionerande system som ska underlätta inpumpningen av mjölken i tankbilen.

  – Detta kommer göra att jag håller längre som förare, säger en av företagets chaufförer.

   Tine testar ett nytt system som ska underlätta slanghanteringen på mjölkbilarna.
  Tine testar ett nytt system som ska underlätta slanghanteringen på mjölkbilarna.

  Tine lägger mycket pengar på forskning och utveckling, inte minst på nya digitala tjänster. Men företaget investerar också ny i teknik som ska underlätta mjölktransporterna. ATL har tidigare skrivit om företagets investeringar i elmotorer som kan spara tusentals liter diesel.

  I försöket samarbetar Tine med företaget Semcon som har lanserat en ny elmotor till tankbilar som kan minska varje lastbils förbrukning med upp till 5 000 liter per år.

  Nu är företaget på gång med en ny innovation, och den här gången har förtaget riktat in sig på själva slanghanteringen, rapporterar Bedre Gardsdrift.

  I stället för att hantera slangen manuellt styrs den i det här fallet med hjälp av en fjärrkontroll. Föraren som har testat systemet beskriver det som den största revolutionen sedan mjölken slutade köras i spann. Detta tack vare att flera tunga moment där slangen måste lyftas och släpas försvinner, skriver tidningen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen