Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 29 januari

  Ny milstolpe för Tempo

  Precisionssåmaskinen Tempo har blivit en stor försäljningsframgång för Väderstad. Maskinen har tillverkats sedan 2012, och har nu sålts i över 5 000 exemplar.

  Sedan 2017 har maskinen världsrekordet i precisionssådd, vilket i det här fallet innebar att maskinen sådde över 500 hektar majs på ett dygn.

  Köpare av den 5 000:e maskinen är en lantbrukare i Tyskland som nu väljer att investera i sin andra Tempo-maskin.

  Fördelar, som möjligheten att så många olika grödor som sockerbetor, solros, majs, soja och raps, imponerar bland annat på köparen, liksom möjligheten att hålla förhållandevis höga hastigheter med god precision.

  – Med Tempo kommer vi upp till mellan fem och sex hektar per timme, säger köparen Stefan Kürbs i ett pressmeddelande från Väderstad.

  Den symboliska överlämningen skedde i företagets monter på Agritechnica, där systemet WideLining var en av företagets stora nyheter på Tempo-maskinen. Mer om detta och företagets nya storharv kan ni se i inslaget ovan.

   Tempo har blivit en viktig försäljningsframgång för Väderstad.
  Tempo har blivit en viktig försäljningsframgång för Väderstad. FOTO: Marcus Frennemark

  Relaterade artiklar

  Till toppen