Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 18 maj 2019

  Ny midjestyrd teleskoplastare underlättar arbetet

  Lagom till Skogselmia i början av juni ställer Manitous generalagent ut en ny midjestyrd teleskoplastare. Midjestyrningen ska göra det enkelt att arbeta i trånga utrymmen.

   Midjestyrningen underlättar arbetet i trånga utrymmen, men så klart även i utrymmen med fritt svängrum.
  Midjestyrningen underlättar arbetet i trånga utrymmen, men så klart även i utrymmen med fritt svängrum. FOTO: Manitou

  Maskinen går under namnet Manitou MLA-T533-145V+, och drivs av en Deutz-motor och med en M-Vario Plus-transmission. Maskinens transporthastighet är satt till 40 kilometer i timmen, medan lyftkapaciteten och lyfthöjden uppgår till 3,3 ton respektive 5,2 meter.

  Under året som gått har flera tillverkare uppdaterat sitt modellutbud. Så sent som i november skrev vi om att Kramer utökade sin serie med två nya modeller. KT407, som är den mindre av de båda nytillskotten, har byggts för att klara lyfthöjder på sju meter med en lyftkapacitet på fyra ton medan KT429 ska lyfta 4,2 ton upp till 8,75 meter. Övriga specifikationer listar vi här.

  Hytten är den största nyheten i JCB:s nya lantbrukslastare.

  I slutet av januari i år besökte vi även JCB:s visning av den nya lantbruksanpassade teleskoplastarserien som blir en del av företagts Series-III. Bland nyheterna märktes bland annat ett större fokus på komfort och en större hytt som dessutom ska vara 50 procent tystare än föregångarna.

  Under året har dessutom Case IH uppdaterat sina modeller för tyngre lyft.

  Relaterade artiklar

  Till toppen