Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 17 maj

  Ny klusterfunktion ska ge bättre överblick

  Näsgårds växtodlingsprogram har begåvats med en rad nya funktioner, som ska göra det enklare att ta sin an de allt mer komplexa växtodlingarna.

   Genom att gruppera olika fält som hör samman rent odlingsmässigt, ska det i praktiken bli möjligt att behandla dessa som en enhet. Arkivbild.
  Genom att gruppera olika fält som hör samman rent odlingsmässigt, ska det i praktiken bli möjligt att behandla dessa som en enhet. Arkivbild. FOTO: Jeppe Gustafsson/TT

  I dagens verklighet där odlingarna sträcker sig över arrenden, egna markinnehav och fält med sköteselavtal, och som kanske till och med är geografiskt utspridda, ska den nya funktionen ”kluster” både spara tid och skapa en betydligt bättre överblick.

  Genom att gruppera olika fält som på ett eller annat sätt hör samman, rent odlingsmässigt, ska det i praktiken bli möjligt att behandla dessa som en enhet på samma sätt som du redan behandlar dem i teorin.

   Ett exempel på hur den nya klusterfunktionen kan se ut.
  Ett exempel på hur den nya klusterfunktionen kan se ut. FOTO: Näsgård

  Som alla vet sparar det här sättet att arbeta redan tid och resurser på gården. Men fram till nu har det inte varit möjligt i växtodlingsprogrammet. Förutom att gruppera fälten, ska det här sättet att arbeta även underlätta dokumentationen genom att olika åtgärder kan registreras på hela klustret i stället för på enskilda fält. Därutöver finns det även möjlighet att skapa en arbetsorder för alla åtgärder som ska göras på klustret ute i fält.

  Relaterade artiklar

  Till toppen