Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 28 oktober

  Ny flexpress för stora diametrar

  V8 är en ny flexkammarpress från McHale, som kan pressa balar upp till 1,90 meter i diameter.

   Den större balkammaren gör det möjligt att pressa rundbalar med en diameter från 0,6 till 1,9 meter i diameter.
  Den större balkammaren gör det möjligt att pressa rundbalar med en diameter från 0,6 till 1,9 meter i diameter. FOTO: McHale

  Maskinen beskrivs framför allt som ett svar på att allt fler lantbrukare, runt om i Europa och världen, efterfrågar pressar med högre kapacitet.

  Den nya flexkammarpressen blir därmed storebror till företagets V6:a som pressar balar i intervallet 0,6 till 1,68 meter, och som introducerades i Hannover förra hösten.

  Utvecklingsarbetet ska ha bedrivits på utvalda fokusmarknader under de senaste tre åren.

  Till nästa säsong lanserar företaget flexkammarpressen i två varianter, varav den ena med 15 knivar som ska ge en teoretisk snittlängd på 65 millimeter. Knivarna kan enkelt kopplas in och ur från traktorhytten.

  Genom att utöka baldiametern ska lantbrukaren få plats med 30 procent mer grovfoder i balkammaren än i V6:an. Detta åstadkoms bland annat genom en ny pickup, större rotor och större inmatningsskruvar.

  FOTO: McHale

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen