Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 28 mars 2019

  Ny buren Amazone-spruta rymmer 1 600 liter

  UF 1602, är en ny Isobus-kompatibel växtskyddsspruta från Amazone, med en tankvolym på 1 600 liter och med en slät utformning som ska underlätta rengörningen.

   UF 1602, är en ny Isobus-kompatibel växtskyddsspruta från Amazone.
  UF 1602, är en ny Isobus-kompatibel växtskyddsspruta från Amazone. FOTO: Sven Kleinewoerdemann

  Kunder som vill kan sedan komplettera sprutan med en fronttank, som sköter vätskeflödet mellan fronttanken och huvudtanken automatiskt. I tillvalsutrustningen ingår även möjligheten att välja ramper, med modellbeteckningen Super-S2, i arbetsbredderna 15-30 meter.

  Omställning mellan UF 1602:s olika kretsar sker via den så kallade smartcenter-panelen, som är bekvämt placerad och skyddad från smuts, bakom en stor sidolucka på sprutans ena sida. Här sitter även en ny 60 liters högeffektiv inspolningsbehållare, som tack vare sin koniska utformning ska underlätta tömningen. Även granulater som exempelvis bittersalt ska gå att spola in utan problem, tack vare blandningsmunstycket som sitter i sugöppningen.

  Automatiskt fyllnadsstopp

  Med Amazones comfort-paket, som är tillval, går det även att fjärreglera och automatisera sprutkretsarna, samt även välja till ett automatiskt fyllnadsstopp för sugledningen. Detta tillval innebär att omrörningen relegeras automatiskt beroende på tanknivån, och att omrörningen reduceras allt eftersom fyllnadsnivån ökar för att slutligen stängas av helt.

  Dessutom inkluderar detta paket även en auto-dynamisk omrörare som innebär att omrörningen regleras automatiskt och reduceras för stunden om exempelvis en större sprutmängd krävs till bommarna. När ekipaget kommer till vändtegen och sprutkretsarna stängs av helt, startar sedan omrörningen på nytt med full kapacitet.

  Efter slutfört arbete ger comfort-paketet också föraren möjlighet att kontrollera rengörningsprocessen från förarplatsen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen