Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 18 januari 2020

  Ny balvagn och sprutrobot utan hytt

  John Deere forskar på nya sprutkoncept och högt kundtryck gör att Bala Agri satsar på en kortare balkärra. Här är veckans tekniknotiser.

  Sprutan som fixar jobbet själv

  En autonom sprutrobot utan hytt som fixar stora delar av jobbet själv. Det är ett av de bärande koncepten som John Deere forskar på. Sprutan har en markfrigång på 1,9 meter, och en kapacitet på blygsamma 560 liter för att minimera markpackningen. Men i övrigt har sprutan stora likheter med många av de självgående sprutor som vi ser på fälten i dag.

   Bala Agri släpper ett kortare släp.
  Bala Agri släpper ett kortare släp. FOTO: Bala Agri

  Ny balvagn från Bala Agri

  Efterfrågan från kunderna gör att Bala Agri har tagit fram en ny balkärra med ett lite kortare flak, BK1302-8. Balkärran ska klara av samma lastvikt som storasyskonet (13 ton), men är bara åtta meter långt för den som vill ha ett något kortare och därmed smidigare flak. Precis som storasyskonet kan balkärran fås med hydrauliska sidor för den som även vill ha en snabb lastsäkrig.

  Som standard är kärran utrustad med hjul som mäter 500/50*17”, medan radial- och flotation-däck är tillval.

   Nisula 325H har letat sig in i Vimeks tillvalsutbud.
  Nisula 325H har letat sig in i Vimeks tillvalsutbud. FOTO: Nisula

  Nytt tillval i förstagallringar

  Efter påtryckningar från kunderna har Vimek bestämt sig för att plocka in det hjulmatade skördaraggregatet Nisula 325H från Nisula Forest i sitt tillvalsutbud. Aggregatet passar till skördaren Vimek 404 SE och kombimaskinen Vimek 404 DUO och kan därmed användas i stället för standardaggregatet från Keto Harvester.

  Nisula 325H, som är Vimeks första hjulmatade skördaraggregat, är speciellt lämpligt för första gallringar och bearbetning av kvistad energiskog. Det är utrustat med en fast och tre rörliga kvistknivar, vilket förbättrar stamhållningen och bidrar till att göra skördningen effektiv och smidig, enligt Nisula.

  Aggregatet ska även vara enkelt att underhålla, då alla smörjpunkter kan smöras med aggregatet i samma position.

  Trejon investerar för framtiden

  Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, är i full färd med att bygga en ny produktionshall på 625 kvadratmeter och sex meter i takhöjd med en inbyggd travers i hela hallen. Hallen kommer huvudsakligen att användas för produktutveckling men också för olika typer av specialreparationer. Företaget tillverkar i dag en rad egna produkter och har ökat sin orderingång med 15 procent det senaste året.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen