Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 28 september 2016

  Nordöstra Skåne först klart för Claas

  Den första återförsäljaren av Claas är nu klar i Skåne. Generalagenten Swedish Agro köper Östra Sönnarslövs Traktorservice som därmed byter färg på traktorerna.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Hans Dahlgren

  Östra Sönnarslövs Traktorservice slutar med Massey Ferguson som man sålt och servat i många år. I stället säljs bolaget till Swedish Agro och blir därmed den första platsen som är klar i den nya organisation för Claas som Swedish Agro håller på att bygga upp.

  Annan aktör tar över Massey Ferguson

  Enligt Agco kommer en annan ”exklusiv privat aktör” att ta över försäljning och service av Massey Ferguson i området. Östra Sönnarslövs Traktorservice, som även har anläggningar i Hässleholm och Mörrum i Blekinge, fortsätter som vanligt med Massey Ferguson fram till den sista februari nästa år.

  Företagets vd Göran Johnsson säger i ett pressmeddelande att man är mitt i ett generationsskifte och att lösningen är ett sätt att framtidssäkra bolaget, men vill inte vidare kommentera affären för tillfället.

  Östra Sönnarslövs Traktorservice har 26 anställda och omsätter runt 120 miljoner kronor.

  Relaterade artiklar

  Till toppen