Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 oktober 2020

  Biogastraktorn skjuts upp

  Coronakrisen fortsätter att påverka utrullningen av ny miljövänlig teknik. Senast ut i raden är New Holland, som har meddelat att lanseringen av världens första kommersiella biogastraktor skjuts på framtiden.

   Det blir ingen biogastraktor i år som det tidigare har utlovats.
  Det blir ingen biogastraktor i år som det tidigare har utlovats. FOTO: Härje Rolfsson

  ATL har bevakat maskintillverkarnas försök att sätta biogastraktorer på marknaden i mer än tio år. Men trots ansträngningarna i branschen har kunderna fått vänta på kommersiellt gångbara modeller. Och nu ser det ut som att de kommer att få vänta ett tag till.

  New Holland som, av allt att döma, har kommit längst i sina ansträngningar, har drabbats av produktionsproblem i Coronakrisens spår, och nu har hela lanseringen blivit framflyttad till andra kvartalet 2021, skriver Landbrugsavisen, som i sin tur citerar holländska medieuppgifter.

  Gasdriven T6

  Produktionsproblemen ska framför allt bottna i att traktorfabrikerna tvingades stänga ner i våras, som en följd av att många underleverantörer ställde in sina leveranser. Det har i sin tur gjort att New Holland har fått styra om i sin produktion, för att komma i kapp med andra produktionsåtaganden. Förhoppningen vad tidigare att de första gasdrivna T6:orna skulle levereras ut till kunderna under 2020.

  LÄS OCKSÅ: Så ska biogastraktorn tankasLÄS OCKSÅ: Allt om New Hollands biogassatsningLÄS OCKSÅ: Nederländerna först ut med vätgastraktorer

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen