Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 11 november 2016

  New Holland bekänner färg

  Bologna.

  CNH, som nyligen köpte Kongskilde, kommer successivt att integrera redskapen i New Hollands sortiment. På lång sikt vill man också ha exklusiva återförsäljare även för de tidigare Kongskilderedskapen.

   Rött. Kongskildes röda redskap verkar få behålla färgen, men New Holland flaggar för att det mesta blir blågult i framtiden.
  Bild 1/2 Rött. Kongskildes röda redskap verkar få behålla färgen, men New Holland flaggar för att det mesta blir blågult i framtiden. FOTO: New Holland
   Redskapsfokus. Under New Hollands presskonferens på Eima kretsade det mesta runt köpet av Kongskilde.
  Bild 2/2 Redskapsfokus. Under New Hollands presskonferens på Eima kretsade det mesta runt köpet av Kongskilde. FOTO: Hans Dahlgren

  I köpet som CNH gjorde nyligen från danska DLG ingick Kongskilde, Överum och JF. Under den närmaste framtiden fortsätter man att sälja redskapen under sina gamla varumärken, men kommer gradvis att föra in dem även under New Hollands märke.

  – I framtiden vill vi att färgerna ska vara blå och gula… och kanske lite Kongskilderött, sa Carlo Lambro, märkesansvarig för New Holland hos CNH under en presskonferens på Eima-mässan i italienska Bologna tidigare i veckan.

  Täcka behovet

  Man avser inte att göra några förändringar i nuläget vad gäller produktionen av redskapen som idag sker i svenska Överum och vid en anläggning i Polen.

  Köpet av Kongskilde är en del i CNH:s ambition att bli ”full line”, att täcka i princip hela lantbrukets behov av maskiner. I och med köpet har man alltså även redskap för jordbearbetning och sådd, och breddar sig när det gäller utrustning för vallskörd.

  I samband med att köpet av Kongskilde offentliggjordes sa man att det nuvarande återförsäljar- och servicenätverket skulle vara kvar.

  I Sverige är det Lantmännen Maskin som sköter det. Samtidigt bygger CNH upp en egen säljorganisation för New Holland i Sverige. På presskonferensen i veckan antydde man att det i framtiden kan bli förändringar och att redskapen från det tidigare Kongskilde får rätta sig i ledet.

  – På lång sikt kommer vi att vilja ha exklusiva återförsäljare, säger Carlo Lambro.

  ”Inget är omöjligt”

  Även Case IH ingår i CNH-koncernen och det är inte omöjligt att Kongskildemaskinerna dyker upp även under det varumärket.

  – Det finns inga planer just nu, men visst, vi är ett och samma bolag så inget är omöjligt.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen