Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 20 februari 2019

  Neste i toppen på hållbarhetslista

  Den finländska dieseltillverkaren Neste placerar sig på tredje plats på den ideella miljöorganisationen Corporate Knights Global 100:s lista över de mest hållbara företagen 2019.

   För andra året i rad hamnar Neste på pallplats som ett av de högst rakade företagen ur hållbarhetssynpunkt.
  För andra året i rad hamnar Neste på pallplats som ett av de högst rakade företagen ur hållbarhetssynpunkt. FOTO: Tomi Parkkonnen

  Det är andra gången Neste hamnar på pallplats, efter en andraplacering förra året, och 13:e gången i rad som Neste hamnar på listan.

  I motiveringen står bland annat att “Neste fortsätter att vara det högst rankade energiföretaget i världen, som ett resultat av att de är industriledande vad avser intäkter från hållbara affärer.”

  90 procent mindre växthusgas

  Neste tillverkar sin diesel av biologiska restprodukter, vilket bidrar till att bränslet får en betydligt lägre klimatpåverkan. Jämfört med konventionell diesel släpper det förnybara bränslet ut upp till 90 procent mindre växthusgaser i atmosfären, och precis som andra HVO-bränslen kan det även blandas ut med fossil diesel, och tankas i många motorer utan att det behövs någon modifiering.

  Som ATL tidigare har berättat är det dock långt ifrån alla traktortillverkare som erbjuder den möjligheten utan att garantin bryts.

  Överst på listan placerar sig mat- och kemiföretaget Chr. Hansen Holding A/S, följt av modeföretaget Kering SA.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen