Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 9 juni

  Ny såmaskin premiärvisas på Borgeby

  Cerex är en ny kombisåmaskin från Multiva som har utvecklats för användning i odlingssystem där jorden har förberetts före sådd. Maskinen, som premiärvisas på Borgeby, beskrivs som kostnadseffektiv och har utvecklats med hjälp av lösningar från befintliga Forte-maskiner.

   Cerex är en ny kombisåmaskin som visas upp på Borgeby och Brunnby i sommar.
  Cerex är en ny kombisåmaskin som visas upp på Borgeby och Brunnby i sommar. FOTO: Multiva

  Såmaskinerna i Cerex-serien ska normalt kännetecknas av låga driftkostnader och minimal tidsåtgång för underhåll, enligt tillverkaren.

  Den dubbla billen och täckhjulet är två av många komponenter som har hämtats från företagets Forte no-till såmaskiner, och under framdriften ska billarna säkra sådden med stor precision. Vid användning placeras utsädet och gödningen i samma bill, och genom att de placeras tätt intill varandra ska plantan få en optimal försörjning av näringsämnen redan på ett tidigt stadium.

  Billarna är även gummiupphängda för att säkra problemfria överfarter i stenig terräng och liknande miljöer.

  Tanken rymmer i sin tur 3 500 liter i tremetersversionen, medan fyrametersversionen rymmer upp till 4 800 liter. Tanken är även försedd med en mellanväg som kan flyttas efter eget önskemål.

  De nya maskinerna kommer att visas upp på Borgeby och Brunnby och kommer att finnas tillgängliga för leverans från sommaren 2019.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen