Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 2 maj 2017

  Monsanto gör slut med John Deere

  Monsanto har bestämt sig för att avbryta försäljningen av sin verksamhet för precisionsodling till John Deere.

   Monsanto har bestämt sig för att avbryta försäljningen av sin verksamhet för precisionsodling. Men avvecklingsstrategin ligger fortfarande fast. OBS: Bilden är ett kollage.
  Monsanto har bestämt sig för att avbryta försäljningen av sin verksamhet för precisionsodling. Men avvecklingsstrategin ligger fortfarande fast. OBS: Bilden är ett kollage. FOTO: Mostphotos

  Den avbrutna affären beklagas av en talesperson från John Deere som säger att överenskommelsen hade gynnat kunderna.

  Affären har sin grund i att The Climate Corporation, ett dotterföretag inom Monsanto, för närmare 18 månader sedan tog ett strategiskt beslut att fokusera helt på sin digitala jordbruksplattform. Sedan dess har företaget haft för avsikt att sälja av sin verksamhet för teknik som rör precisionsodling.

  Affärsuppgörelsen med John Deere presenterades i november 2015, men kunde aldrig slutföras eftersom den krävde godkännande i amerikanska justitiedepartementet. De båda företagen hade för avsikt att lägga fram sina argument för justitiedepartementet senare i år. Men nu avbryts alltså planerna.

  LÄS ÄVEN: Bayer vill köpa Monsanto

  För Monsantos del ligger avvecklingsstrategin dock fortfarande fast.

  Samtidigt meddelar John Deere att de avbryter ett affärsavtal med The Climate Corporation som rör digitala anslutningar.

  Enligt John Deere ska beslutet inte påverka kunder som redan är anslutna till Climate Field View och som använder John Deeres så kallade Wireless Data Server teknologi för att strömma data till sina konton.

  LÄS ÄVEN: Gårdens data blir guld värt

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen