Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 31 augusti 2020

  New Hollands nya tröska – en mellanmodell för framtidens fält

  Grästorp.

  En kombination av en skakar- och rotortröska, det är i grunden vad som gömmer sig under skalet på New Hollands nya modell i mellansegmentet: CH7.70. Konceptet är framtaget för framtidens allt grönare fält, menar företaget.

   Det nya Crossover Harvesting-konceptet i modellen CH7.70 visas upp. Den nya tekniken förenar skakarteknik med rotorer, vilket ökar kapaciteten och blir ett alternativ för de som tycker steget upp till flaggskeppsmodellerna är för långt.
  Det nya Crossover Harvesting-konceptet i modellen CH7.70 visas upp. Den nya tekniken förenar skakarteknik med rotorer, vilket ökar kapaciteten och blir ett alternativ för de som tycker steget upp till flaggskeppsmodellerna är för långt. FOTO: Oskar Sjölander

  Jonas Eriksson, New Hollands försäljningsansvarige i Sverige, berättar om vad vi ser komma emot oss på vetefältet. På sidan står modellnamnet CH7.70 och det handlar om ett helt nytt koncept – crossover harvesting.

  – Det kommer, framförallt i vissa områden, att bli mer och mer grönt i förhållandena, användningen av ogräsmedel minskar och det blir svårare att separera. Många som har en tröska i den här storleksklassen kanske tycker att deras ”skakare” har blivit begränsad och ja, bakom oss här ser vi vårt svar på det, säger Jonas Eriksson.

  Det är ett nyutvecklat system där New Holland har parat ihop tröskcylindern från de konventionella skakartröskorna med två efterföljande rotorer. Till det kommer en ny hack och ett nytt, speciellt framtaget skärbord med en bredd på 28 fot, 8,53 meter.

   8,53 meter, eller 28 fot, mäter det nya skärbordet som NH tagit fram specifikt för den nya modellen CH7.70. 
  8,53 meter, eller 28 fot, mäter det nya skärbordet som NH tagit fram specifikt för den nya modellen CH7.70.  FOTO: Oskar Sjölander

  Det nya konceptet har enligt Jonas Eriksson testats i fält under flera år i England, Tyskland och Frankrike. Han är nöjd med resultaten. 

  – De är väldigt goda. I Tyskland, i goda fält, har vi till och med varit uppe och vänt på 45 ton i timmen, vilket är en väldig god kapacitet för en maskin i den här klassen, säger han.

   Jonas Eriksson, försäljningsansvarig skördemaskiner, New Holland Sverige.
  Jonas Eriksson, försäljningsansvarig skördemaskiner, New Holland Sverige. FOTO: Oskar Sjölander

  Enligt New Holland positionerar sig den nya CH7.70 emellan skakarsegmentet och de större flaggskeppsmodellerna. Där någonstans kommer också priset, när det fastställs, att hamna.

  Drivlinan är enkel och rak och underhållskostnaderna ska enligt New Holland vara låga. Endast fyra smörjnipplar.

  Företaget räknar med att sälja 10-15 maskiner i Norden under det första året, varav fem i Sverige.

  På plats under visningen av den nya modellen är också New Hollands globala producktchef Lars Skjoldager Sørensen. Det nya skärbordet har tagits fram till stor del för att kunder har efterfrågat den bredden.

  – Många har upplevt steget från 25 fot till 30 fot som för långt, så därför har vi tagit fram det. Dessutom passar den här bredden helt perfekt till den här nya tröskans kapacitet, säger han.

   Lars Skjoldager Sørensen Global produktchef, New Hollands tröskprogram.
  Lars Skjoldager Sørensen Global produktchef, New Hollands tröskprogram. FOTO: Oskar Sjölander

  CH7.70 kan, utöver det nya skärbordet, utrustas med andra skärbord upp till 30 fot.

  Trots det nya skärbordet, och renssystemet Triple clean som ska öka skördeeffektiviteten med upp till 15 procent, är det ändå framför allt själva crossover harvesting-konceptet som sticker ut. Enligt produktchef Lars Skjoldager Sørensen har New Holland nu knipit åt sig en unik position på marknaden. 

  – Den här maskinen vänder sig till kunder som gärna vill ha mer kapacitet än de har med sina skakartröskor, men inte vill gå ända upp till flaggskeppsmodellerna. Den vänder sig även till de kunder som vill ha en lite enklare teknik, med mindre elektronik, än våra flaggskepp.

  New Holland CH7.70

  Motor: Cursor 9 (8,7 l). Utsläppsstandard steg V.

  Effekt: 275 kW (374 hk).

  Vikt (exklusive skärbord, hack): 13 400 kg.

  Grödtank: 9 300 liter. 

  Skärbord: 5,18–9,15 m. 

  Lastlossning: 100 liter/sekund.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen