Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 16 augusti 2019

  Maskinföretag går skilda vägar

  Agro maskiner, Axima och Li-Jo AB, som tillsammans har byggt upp maskinhandelsbolaget Hallands maskin, väljer nu att dela på sig – en förändring som kommer att beröra delar av maskinhandeln i Halland.

   Axima, som bland annat säljer News Holland, ser flera synergieffekter med att integrera Hallands maskin i företaget.
  Axima, som bland annat säljer News Holland, ser flera synergieffekter med att integrera Hallands maskin i företaget. FOTO: Marcus Frennemark

  Delningen innebär att anläggningen i Veddige kommer fortsätta med maskinförsäljning- och service i norra Halland och delar av Västra Götalands län under namnet Axima AB.

  Anledningen bakom förändringen är att de tre ägarna av Hallands maskin i stället har valt att fokusera på sina kärnverksamheter. Inom ramen för detta arbete har Agro maskiner redan valt att starta upp en anläggning i Laholm för att täcka upp södra och mellersta Halland.

  ”Bakgrunden till detta beslut möjliggör att vi kan fokusera på våra respektive områden från New Holland”, säger Martin Börjesson, platschef på Axima i Veddige i ett pressmeddelande.

  ”Vi ser också positiva synergieffekter av att integrera Hallands maskin i Axima AB och blir mer kostnadseffektiva”, säger Carl Lindell, VD på Axima AB.

  Enligt pressmeddelandet genomförs förändringen i största samförstånd, bland annat för att komma närmare kunderna. Förändringen träder i kraft redan den 1 september i år.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen