Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 21 oktober 2019

  Utrustning för miljoner stals i fräck kupp

  Log Max, som tillverkar skördaraggregat, råkade ut för en ovanligt fräck maskinstöld i helgen där en eller flera tjuvar stal aggregat direkt från fabriken.

   Arkivbild. Skördaren på bilden har ingenting med innehållet i artikeln att göra.
  Arkivbild. Skördaren på bilden har ingenting med innehållet i artikeln att göra. FOTO: Fredrik Loberg

  Ulla Hannerz, som är fabrikschef på Log Max, kan inte dra sig till minnes att företaget har råkat ut för en så fräck stöld tidigare. Att tjuvar stjäl utrustning ute i skogen är inte helt ovanligt, men den här gången tog de sig in på fabriksområdet och stal åtta helt nya och ett begagnat aggregat, skriver Dalarnas Tidningar.

  För att få med sig föremålen har tjuvarna sannolikt använt företagets egna truckar. Av allt att döma bör det ha krävts både en långtradare och ett tillhörande släp, och till råga på allt har hela upplastningen skett utan att forcera den bom som skiljer fabriksområdet från den angränsande infarten.

  Värt 4,5 miljoner kronor

  Värdet på utrustningen uppgår till cirka 4,5 miljoner kronor, enligt uppgifter till tidningen.

  Mycket tyder också på att stölden var både välplanerad och organiserad in i minsta detalj.

  – Det känns i alla fall som att den här stölden handlar om ett beställningsjobb utfört av proffs, och frågan är om godset ens finns kvar inom landets gränser, säger Ludvikapolisens utredningschef Pär Israelsson till Dalarnas Tidningar.

  Så stöldskyddar du din gård – se ATL TV:s serie här!

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen