Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 12 oktober 2018

  Manitou utvecklar elektrisk teleskoplastare

  Maskintillverkaren Manitou Group är övertygad om att nästa generations teleskoplastare kommer att gå på el. Företaget har tagit fram två prototyper, varav den ena går på el och den andra är en hybridversion som kombinerar elektrisk- och konventionell drift.

   Elversionen får ett batteri på 30 kilowattimmar, alltså långt under Teslas-elbilar som ofta har 100 kilowattimmar. Men det ska ändå räcka för en rad arbetsområden hävdar, Manitou.
  Elversionen får ett batteri på 30 kilowattimmar, alltså långt under Teslas-elbilar som ofta har 100 kilowattimmar. Men det ska ändå räcka för en rad arbetsområden hävdar, Manitou. FOTO: Manitou Group

  Drivlinorna bygger på Deutz produktportfölj som har tagits fram inom ramen för företagets nya E-Deutz-strategi där det är möjligt för maskintillverkarna att skräddarsy en elektrisk drivlina utifrån en rad olika motor- och batterival.

  Den fullelektriska versionen bygger på företagets MT 1135-modell och är utrustad med en el-motor på 60 kilowatt och ett batteri på 30 kilowattimmar, medan hybridvarianten kombinerar en Deutz TCD 2,2-diesel motor på 55 kilowatt med en elektrisk motor på 20 kilowatt.

  Med ett batteri på 30 kilowattimmar hamnar företaget långt under många av Teslas-elbilar som numera har batterier på upp till 100 kilowattimmar. Men det ska ändå räcka för en rad arbetsområden hävdar, Manitou.

  ATL har tidigare tittat närmare på ekonomin kring eldrivna kompaktlastare. Mer om det här:

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen