Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 22 maj 1999

  LT trac till Doppstadt

  Det blir Doppstadt Umwelttechnik GmbH & Co KG som tar över LTS i Schönebeck.
  Claas var länge favorit till affären men fick ge sig på slutet.
  LTS, LandTechnik Schönebeck, tillverkar LT trac, en moderniserad variant av MB trac, och den lilla allroundtraktorn Systra samt den självgående hacken Maral som säljs i Östeuropa.
  Doppstadt i Velbert i Ruhrområdet tillverkar sorteringsverk, kompostmaskiner, flishackar med mera. Företaget har även tagit över tillverkningsrätten till Steyrs redskapsbärare på 235 kW (320 hk) och kallar den Grizzly.
  Nu har man deklarerat att LTS planer på fler modeller av LT trac ska fullföljas. Både större och mindre modeller än dagens på 118 kW (160 hk) väntas alltså.
  Privatiseringen av det tidigare östtyska LTS har varit en lång historia med många kapitel. Nu verkar det som om företaget har fått en seriös ägare; Doppstadt har lovat att investera 350 miljoner i Schönebeck. Men det krävdes månader av förhandlingar mellan delstatsregeringen i Sachsen-Anhalt, privatiseringsmyndigheten BvS och Doppstadt. Samt, som sagt, med jätten Claas.

  Lars Vernersson
  Tillverkas nu av Doppstadt – LT trac.

  Relaterade artiklar

  Till toppen