Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 2 november 2017

  Låna ut taket för solcellsproduktion

  Vill du sätta upp solceller på taket men tycker att det verkar krångligt? För den som söker genvägar går det numera att låna ut sitt tak för solcellsproduktion.

  FOTO: Torbjörn Esping

  Det enda som kunden behöver göra för att låna ut sitt tak är att betala ett förutbestämt pris per kilowattimme under avtalstiden, skriver företaget Bixia som har tagit fram det nya upplägget.

  PREMIUM: Solceller lönsam investering för företaget

  Erbjudandet bygger på att företaget står för allt från tillståndsansökan till nätanslutning, försäkring och installation. På så sätt kan solcellsintresserade företag bidra till en klimatsmart omställning utan att investera pengar i projektet.

  Dessutom räknar företaget med att man kan spara en hel del tid eftersom solcellsinstallationer normalt kräver en hel del förberedelser när tekniker, skattesatser och villkor ska vägas mot varandra.

  LÄS ÄVEN: Ny tejp ger billigare solcellerLÄS ÄVEN: Solenergi lagras på lantbrukLÄS ÄVEN: Kartan som visar var solceller fungerar bäst

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen