Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 19 januari 2006

  Lamma Show populär utomhusmässa i England

  Jubilerande Lamma Show växer och tar marknadsandelar från Royal Smithfield Show i London.

  Tallrikarna på Simba Express är stora, 510 mm i diameter. Angreppsvinkeln kan ändras på båda axlarna med hjälp av vevar. I tremetersutförande kostar maskinen 137 000 kronor komplett med djupkultivator. Foto: Anders Niléhn
  Tallrikarna på Simba Express är stora, 510 mm i diameter. Angreppsvinkeln kan ändras på båda axlarna med hjälp av vevar. I tremetersutförande kostar maskinen 137 000 kronor komplett med djupkultivator. Foto: Anders Niléhn

  NEWARK ENGLAND ATL
  Med nära 500 utställare börjar den engelska lantbruksutställningen Lamma Show bli allt mer betydelsefull.
  När mässan startade i Lincolnshire för 25 år sedan var den tänkt som en enkel utomhusmässa där även de allra minsta företagen skulle ha råd att vara med.

  Lamma står för Lincolnshire Agricultural Machinery Manufactures Association. Sedan 1998 arrangeras mässan i Newark, men den är fortfarande enkel och förhållandevis billig att medverka vid.

  För besökarna är det helt gratis, både parkering och inträde. Lamma Show arrangeras varje år i januari och håller öppet två dagar.

  Trots att det hänger lite regn i luften fungerar det bra med utomhusmässa i januari i England. De stora maskinerna är utomhus medan smågrejorna ställs ut i hallar. En hel del företag har monteryta både ute och inne.

  Den engelska redskapstillverkaren Simba har sin fabrik nära utställningsområdet och finns givetvis med på mässan. De visar bland annat nya Simba Express. En maskin av carriertyp fast något mer avancerad än Väderstads maskin.

  Den trepunktsupphängda maskinen kan användas på två sätt. Antingen ensam eller krokar man fast en djupkultivator mellan traktorn och grundmaskin. Pinnarna i kultivatorn kan justeras i höjd individuellt. Kan vara intressant om man vill ha lite större arbetsdjup precis där traktorns hjul går. Packvälten som sitter längst bak på maskinen består av stålringar med gummi emellan. Arbetsbredderna är tre eller fyra meter.

  Anders Niléhn

  Relaterade artiklar

  Till toppen