Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 28 december 2018

  Krone blir kronor hos Söderberg & Haak

  Det går bra för maskintillverkaren Krone, så väl internationellt som i Sverige. Söderberg & Haak, som driver Krone-försäljningen i Sverige, vittnar om nya försäljningsrekord.

   En av Krones nyheter inför säsongen 2019.
  En av Krones nyheter inför säsongen 2019. FOTO: Fredrik Stork

  Under sitt 51-åriga samarbete med Krone har Söderberg & Haak aldrig haft en så hög försäljning på Kronesortimetet som i år, sett till omsättning i kronor. Och det trots att delar av den svenska maskinhandeln har det tufft.

  Vid årsskiftet 2017/2018 avslutade Krone-gruppen sitt räkenskapsår med ännu ett omsättningsrekord på 2,1 miljarder euro, vilket är en kraftig ökning jämfört med föregående års resultat på 1,9 miljarder euro. Den tyska hemmamarknaden ökade enligt ett pressmeddelande med 13,1 procent och stod för 582,9 miljoner euro av omsättningen, men då ingår även företagets trailerverksamhet i omsättningsresultatet.

  Två av Krone-höjdpunkterna under året var den uppdaterade halmpelletsskördaren Premos, som ATL filmade under prototypstadiet 2016, samt den nya exakthackenBiG X 1180, som med sina 850 kilowatt (1156 hästkrafter), är världens starkaste lantbruksmaskin.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen