Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 29 oktober 2019

  John Deeres viktigaste nyheter sitter på insidan

  UPPDATERAD: 7R 330, med en effekt på 363 hästkrafter, blir flaggskeppet i John Deeres nya 7R-serie som totalt består av fem modeller och där flera av nyheterna hittas inne i hyttmiljön. Flera av dessa har även letat sig in i den uppdaterade 8R-serien.

   Det är på insidan, i förarmiljön, som några av de viktigaste nyheterna hittas.
  Bild 1/3 Det är på insidan, i förarmiljön, som några av de viktigaste nyheterna hittas. FOTO: Randy Williams
   Den nya stolen kommer även med läderklädsel.
  Bild 2/3 Den nya stolen kommer även med läderklädsel. FOTO: Randy Williams
   Command pro-joysticken, som först letade sig in i 6R-traktorerna kommer nu även till den större 7R och 8R-serien.
  Bild 3/3 Command pro-joysticken, som först letade sig in i 6R-traktorerna kommer nu även till den större 7R och 8R-serien. FOTO: Randy Williams

  Kunderna som är beredda att slå till på den nya 7R-serien kommer, enligt John Deere, att kunna välja mellan två växellådor, en steglös Auto power-låda och en e23 Power shift-låda. Båda ska, enligt företaget, vara lämpliga för olika typer av transportuppdrag och kraftuttagsarbeten som gödselspridning, sådd, pressning och slåtterkrossning. Med det som kallas EZ-viktbelastning, som är tillval, kan maskinerna också viktbelastas direkt från hytten på bara några sekunder, till exempel vid tyngre jordbearbetning.

  Nytt ergonomiskt säte

  Den amerikanska traktortillverkaren tror också särskilt att många maskinstationer kommer att glädjas åt den nya Command pro-joysticken, som nu finns tillgänglig som tillval för alla 7R-traktorer med Auto power-låda. Lösningen, som först introducerades i 6R-traktorerna, är känd för sin ergonomi och enkla konfigurering, och har nu alltså även letat sig in i de större syskonen.

  Vad gäller hyttdesignen i övrigt, framhåller John Deere att det mest anmärkningsvärda är förarsätet, som nu är tillgängligt med perforerad läderklädsel, sätesuppvärmning, aktiv luftcirkulation, tvåzons massagefunktion och olika elektriska och pneumatiska justeringsmöjligheter. Dessutom har fjädringen förbättrats för att ge en ännu bättre respons och ökat skydd mot vibrationer.

  Även 8R-uppdateras

  Inne i hytten har även kylskåpet växt till elva liter, medan sikten runt om har förbättrats med 60 procent vid nattarbete tack vare starkare led-belysning.

  Andra hyttförbättringar, som kommit till efter önskemål från kunder, är en betydligt bredare dörr med lägre placerat handtag, samt självavstängande körriktningsvisare.

  Flera av dessa nyheter letar sig även in i den uppdaterade 8R-serien, som består av 13-modeller, och där en stor del av utvecklingsarbetet har gått ut på att minska jordpackningen utan att kompromissa med prestandan. Dit hör bland annat Command pro-joysticken, det nya förarsätet, kylskåpet, samt den nya led-belysningen. En annan nyhet är stöd för Apple Car play, som kommer göra det lättare att parkoppla traktorns entertainmentutrustning med sin mobiltelefon.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen