Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 september 2019

  John Deere släpper nytt

  John Deere uppdaterar sin 6M-serie som omfattar traktorer mellan 110 och 195 hästkrafter. Fokus i uppdateringen ligger på komfort, sikt och ökad manövrerbarhet, utöver en rad tekniska förbättringar som ska underlätta arbetet inne i hytten.

   Djurbönder är av fokuskundgrupperna för 6M-serien, och här ska John Deere bland annat locka med betydligt bättre siktmöjligheter för den som jobbar mycket med frontlastaren.
  Djurbönder är av fokuskundgrupperna för 6M-serien, och här ska John Deere bland annat locka med betydligt bättre siktmöjligheter för den som jobbar mycket med frontlastaren. FOTO: John Deere

  – Den har fått ett kompaktare utförande och är lite smalare, och det är något som har efterfrågats, inte minst bland dem som har smala utrymmen på sin gård, säger Mikael Persson på svenska John Deere.

  Fyra av modellerna i programmet, de minsta med 90-, 100, 110 och 120 hästkrafter, beskrivs som helt nya av Mikael Persson, och det är också dessa som har fått ett kompaktare utförande med en snävare hjulbas. Här tillkommer även ett nytt panoramatak i tillvalslistan för den som vill underlätta sikten under arbetet med frontlastaren.

  En annan nyhet på samma tema är den nya sluttande nosen som ska ge betydligt bättre sikt från förarplatsen, vilket också har efterfrågats av många kunder. Tack vare den kortare hjulbasen minskas i sin tur svängradien ner till 4,35 meter för den som kör med påmonterade standarddäck.

  Dessutom tillkommer det en del förändringar på insidan som ska öka komforten. Bland annat har displayen flyttats till den främre högra hyttstolpen för att ytterligare förbättra sikten, och så har bullernivåerna i den nya hytten reducerats till 70 decibel.

  Bland nyheterna märks även en nyutvecklad elektronisk joystick som är mer anpassad till den så kallade Compact Command-armstödet som också är en nyhet.

  Leveranserna av den nya serien smygstartar redan i februari, men drar officiellt i gång strax innan sommaren, enligt Mikael Persson.

   På insidan har displayen flyttats till den främre hyttstolpen för att ytterligare förbättra sikten.
  På insidan har displayen flyttats till den främre hyttstolpen för att ytterligare förbättra sikten. FOTO: John Deere
   Bland nyheterna märks bland annat en nyutvecklad elektronisk joystick som är mer anpassad till den så kallade Compact Command-armstödet som också är en nyhet.
  Bland nyheterna märks bland annat en nyutvecklad elektronisk joystick som är mer anpassad till den så kallade Compact Command-armstödet som också är en nyhet. FOTO: Michael J Newell

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen