Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 30 juni 2017

  Nya pressar gör 120 bal i timmen

  John Deere släpper en helt ny linje flexkammarpressar som ersätter de tidigare 800- och 900-modellerna. Maskinerna har utvecklats för pressning under alla förhållanden, allt från våta till torra grödor.

   V461M är idealiska för pressning av medelstora strängar, enligt John Deere.
  Bild 1/2 V461M är idealiska för pressning av medelstora strängar, enligt John Deere.
   V461R är speciellt utvecklad för maskinstationer och större jordbruk med höga produktionskrav.
  Bild 2/2 V461R är speciellt utvecklad för maskinstationer och större jordbruk med höga produktionskrav.

  Med de nya maskinerna utlovar tillverkaren ökad mångsidighet, effektivitet och enklare användning.

  Instegsmodellen V451G lämpar sig bäst för pressning av små till medelstora strängar. Bland egenskaperna utlovas bland annat ett inmatningssystem med en större pickupdiameter och en integrerad matarrotor.

  LÄS ÄVEN: Råd till lantbrukare med vattenbrist

  I serien finns även pressarna V451M och V461M MultiCrop som är idealiska för pressning av medelstora strängar, eller under högsäsongen då snabbhet och hög kapacitet efterfrågas. Det nedfällbara knivbordet (som är standard och ett av marknadens bredaste), har en unik parallellogrammekanism och avlägsnar snabbt materialpluggar, direkt från hytten.

  LÄS ÄVEN: Väderstad förstärker Rexius-familjen

  För den som efterfrågar högre krav än så finns även modellerna V451R/V461R som har specialutvecklats för att uppfylla maskinstationernas och de stora animalieproducenternas kapacitetskrav. Med det revolutionerande snabbavlastningssystemet, som introducerades 2012 på 900-seriens rundbalspressar, i kombination med en hög inmatningskapacitet, kan maskinerna skapa fler än 120 balar per timme. Alla dessa egenskaper finns nu även i inplastarutförande, med modellbeteckningarna C451R/C461R.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen