Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 24 juni 2017

  ”Inget skäl till längre uppsägningstid än sex månader”

  "Det vore banbrytande om HD skulle komma fram till att det ska vara en längre uppsägningstid än sex månader", säger Agcos advokat Magdalena Berg.

  Agco bestämde sig för att säga upp avtalet med återförsäljaren Håkanssons bland annat på grund av en osäkerhet om vem som skulle ta över företaget i framtiden.

  – Vi menar att den europeiska rekommendationen som Håkanssons hänvisar till inte är direkt tillämplig i Sverige och att det därför inte finns stöd för en uppsägningstid på 22 eller 36 månader, säger Magdalena Berg.

  Hänvisar till HD-avgörande

  I stället hänvisar Agco till ett avgörande i Högsta Domstolen, där tre månaders uppsägningstid ansågs skäligt för ett återförsäljaravtal som gällt i sju år.

  – Agco tycker att man har agerat ”by the book” i den här situationen, och gjort en bedömning av en skälig uppsägningstid när det inte finns ett skriftligt avtal. Och vi har inte sett att det finns skäl att ge en längre uppsägningstid än sex månader, säger Magdalena Berg.

  Relaterade artiklar

  Till toppen