Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 27 februari 2019

  Hydrokits nya lösning anpassar bearbetningen efter terrängen

  Paris

  För att avlasta föraren har Hydrokit utvecklat en ny lösning som styr bearbetningen i varje rad individuellt baserat på redskapets GPS.

  Filmen ovan ger i all sin enkelhet en inblick i hur det hela är tänkt att fungera.

  Lösningen är utvecklad tillsammans med en samarbetspartner, och bygger på att varje sektion på redskapet kan lyftas upp individuellt baserat på markförhållandena eller när varje vända på fältet är färdigkörd.

  På så sätt ska precisionsmetoden underlätta för föraren som inte behöver hålla koll på bearbetningen i varje rad. Lösningen, som kan byggas in i många maskiner med cylinderutförande, ska enligt Hydrokit komma ut på marknaden inom kort.

   Med hjälp av Hydrokits nya lösning kan bearbetningen i varje rad styras med stor precision.
  Med hjälp av Hydrokits nya lösning kan bearbetningen i varje rad styras med stor precision. FOTO: Fredrik Stork

  Lyftkapacitet på ett ton

  Direkt efter Sima blir det också premiär för företagets nya vinschlösning som är tänkt att rädda fingrar och ryggar. Lösningen är utformad som ett stöd för den som tycker att det är problematiskt att lyfta upp topplänken i trepunktslyften. I Hydrokits nya lösning, som har en lyftkapacitet på upp till ett ton, höjs och sänks denna i stället med hjälp av en enkel knapptryckning, vilket också ska underlätta arbetet vid PTO-driften.

  Priset är satt till 470 euro med möjlig export till Sverige.

   Hydrokits vinschanordning lyfter upp till ett ton och släpps på marknaden inom kort.
  Hydrokits vinschanordning lyfter upp till ett ton och släpps på marknaden inom kort. FOTO: Fredrik Stork

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen