Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 25 juli 2019

  Horsch tror inte på små autonoma maskiner

  Regensburg, Tyskland

  Störst går först när Horsch driver på sin utveckling av autonoma maskiner. Men att vara maskintillverkare i dag är inte enkelt, medger företaget, när utvecklingen ständigt måste gå hand i hand med miljö- och klimatpolitiken på olika marknader.

  Under sitt event i tyska Regensburg betonade Horschs högsta företagsledning flera gånger vilken stor utmaning det är för företaget att träffa rätt i sina produktlanseringar, där snabba politiska förskjutningar numera kan få stora effekter på enskilda marknader. I sin produktutveckling tampas företaget med de stora världsfrågorna, så som glyfosatförbud och klimatförändringarna.

  Som svar på det förstnämnda ägnade Horsch mycket tid åt nylanseringarna och uppdateringarna inom sitt ekologiska maskinutbud.

  Satsar på stort

  Men vad gäller framtiden bortom horisonten klargjorde Horsch också, till skillnad från många andra aktörer i branschen, att deras framtidsvision inte kommer att bygga på små autonoma robotar. I stället skissar företaget på större varianter, som till mångt och mycket påminner om dagens utbud. Anledningen är, enligt Horsch, att de inte vill göra avkall på prestanda och energieffektivitet, och när dessa variabler vägs in ses helt enkelt större arbetsredskap som ett mer hållbart koncept.

  Exempelvis ska sprutorna, som redan är högutvecklade, vara ultimata att robotisera, och enligt Horsch bedriver företaget redan tester och utveckling av ett eget system.

  Tills vidare jobbar företaget också vidare med olika guidningssystem som ska avlasta föraren, exempelvis genom det som kallas automatisk boom control och sakernas internet (IOT, eller Internet of things). Här är målet att praktiskt taget alla maskiner ska vara uppkopplade på ett eller annat sätt inom en nära framtid.

  Relaterade artiklar

  Till toppen