Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 15 oktober

  Väderstad byter vd

  Henrik Gilstring, som i dag är ställföreträdande vd för Väderstad-gruppen, har utsetts till ny koncernchef. Han blir därmed den tredje generationen som leder familjeföretaget.

   Henrik Gilstring, 35, rekryteras inom ägarfamiljen och blir därmed den tredje generationen som leder familjeföretaget.
  Henrik Gilstring, 35, rekryteras inom ägarfamiljen och blir därmed den tredje generationen som leder familjeföretaget. FOTO: Christian Ekstrand

  Henrik Gilstring är 35 år gammal och son till ägaren Christina Stark och Gert Gilstring vilket innebär att han rekryteras direkt inom ägarfamiljen.

  Pappan Gert Gilstring arbetar som Senior Design Engineer på Väderstad, och beskrivs bland annat som hjärnan bakom Tempos såhus, som är en stor orsak bakom såmaskinens enorma säljframgångar världen över.

  Henrik Gilstring har jobbat på Väderstad sedan 2012 och sitter även i koncernledningen.

  Tillträder 2022

  Han är i grund och botten ekonom med en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Innan han började på Väderstad arbetade han på Boston Consulting Group i Stockholm.

  I sin nuvarande roll har han bland annat jobbat med frågor som omfattar allt från produktion till försäljning och marknad, samt produktutveckling.

  Han tillträder sin nya tjänst i februari 2022.

  – Jag ser fram emot att växla över till Henrik, som med sina gedigna kunskaper om företagets affär, produkter och marknader tillsammans med en bred erfarenhet och förståelse från olika delar av verksamheten, kommer att bli en utmärkt ledare för Väderstad. Han har höjden som krävs och backas dessutom upp av en mycket kompetent ledningsgrupp, säger Mats Båverud, som kommer fortsätta som vd och koncernchef fram till övertagandet.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen