Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 9 april 2018

  BM-lastare i militärskrud

  Flera militärfordon har dykt upp till försäljning hos en av auktionsfirmorna, och som vanligt finns det maskiner med lantbrukskoppling bland auktionsföremålen.

   För den som inte vill synas kan det kanske locka med kamouflagefärger? BM 620 brukar vara ett populärt försäljningsobjekt på Blocket och finns nu i militärskrud.
  Bild 1/3 För den som inte vill synas kan det kanske locka med kamouflagefärger? BM 620 brukar vara ett populärt försäljningsobjekt på Blocket och finns nu i militärskrud. FOTO: Tradera
   En Case 1150-bandtraktor återfinns bland auktionsföremålen med militärkoppling.
  Bild 2/3 En Case 1150-bandtraktor återfinns bland auktionsföremålen med militärkoppling. FOTO: Tradera
   Något för gårdsplanen? Snöslungan beskrivs som en försöksprototyp som aldrig blev serieproducerad. Slungan har tidigare körts i övre Norrland.
  Bild 3/3 Något för gårdsplanen? Snöslungan beskrivs som en försöksprototyp som aldrig blev serieproducerad. Slungan har tidigare körts i övre Norrland. FOTO: Tradera

  Vad sägs exempelvis om en BM 620 hjullastare i militärskrud, eller en Case 1150-bandtraktor? Högsta budet på BM-lastaren är i skrivande stund uppe i 28 100 kronor. Enligt auktionsbeskrivningen har lastaren använts som bruksfordon vid flygvapenmuseet i Linköping, och enligt dokumentationen ska den vara i körbart skick.

  Till de intressanta objekten hör även en självgående snöslunga som har ett utseende som närmast påminner om en skördetröska.

  Enligt objektsbeskrivningarna har flera av fordonen tidigare varit militärregistrerade, vilket innebär att de kan behöva civilregistreras för att få framföras.

  LÄS OCKSÅ: Militären köper nya traktorerLÄS OCKSÅ: Bildspel: Gammalt försvarsmateriel säljs utLÄS OCKSÅ: Nato-staterna gillar Scania

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen