Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 5 november 1998

  Fyrahundra hästtkrafters bandtraktor

  Case IH har gått en egen väg när det gäller bandtraktorer. och erbjuder nu en större bandtraktor än den 1996 introducerade Quadtrac, med 40 extra hästkrafter jämfört med den första modellens 360.

  Case IH nya bandtraktor är större än den 1996 introducerade Quadtrac, 40 extra hästkrafter jämfört med den första modellens 360.
  I stället för stela bandställ ersätter Case hjulen på sina midjestyrda Steigermodeller med fyra triangulära bandställ.
  Fördelen är enligt Case stor anliggningsyta, följsamhet över ojämnheter eftersom bandställen kan pendla och vid svängar spårar fram- och bakband så inga vallar byggs. Banden, av gummi, är 76 cm breda.
  Motorerna i Quadtrac är Cummins N 14 med 14 liters cylindervolym. I den nya modellen ger motorn alltså 400 hk (294 kW) och ytterligare 28 när vartalet pressas (maxeffekt 315 kW). Transmissionen är en 12-stegs powershift.
  Vad den väger saknar ATL uppgift om, men 360-hästaren har en matchvikt på 20 290 kg. 400-hästaren, med förstärkt transmission, väger i alla fall inte mindre.
  Att det handlar om traktorer som i första hand ska dra sina redskap visas av att trepunktslyft och kraftuttag är extrautrustning.
  (ATL)
  Med fyra band och fyrahundra hästkrafter – Case Quadtrac.

  Relaterade artiklar

  Till toppen