Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 3 november 2018

  Sugen på en riktig elbil med lång räckvidd i stället?

  Hittills har det för de flesta varit naturligt att välja en laddhybrid i stället för en renodlad elbil – de senare har ju inte kunnat leva upp till att frakta folk några längre sträckor. Men nu börjar det bli skillnad.

  2019 blir genombrottsåret för elbilarna med en riktigt konkurrenskraftig räckvidd. Här ser du några modeller som inte ger någon ångest mellan laddstolparna. Och den som slår till på en nollutsläppsbil får dessutom en bonus på 60 000 kronor.

   Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC.
  Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC. FOTO: Mercedes-Benz

  Mercedes ECQ

  Nya ECQ är den första helt elektriska bilen i Mercedes-Benz satsning på laddbara bilar. Det är en fyrhjulsdriven suv på 408 hästkrafter och en räckvidd på cirka 40 mil. Fram till 2022 ska sju elbilsmodeller strömma ut från Mercedes är det tänkt. EQC börjar säljas andra kvartalet 2019. Vad den kommer att kosta finns det än så länge ingen information om, men Mercedes Sverige har uppgett att det landar någonstans strax under miljonen.

   Audi e-tron.
  Audi e-tron. FOTO: Audi

  Audi e-tron

  Snart kommer Audis el-suv e-tron Quattro. Den har fyrhjulsdrift och erbjuder totalt 435 hästkrafter. Räckvidden ligger runt 50 mil och priset beräknas landa runt 800 000 kronor. Att dragkrok ska finnas som tillval är ett klart plus, det är tyvärr ovanligt med elbilar. 2020 kommer nästa elbil från Audi, supersportbilen e-tron GT.

   Kia Niro EV.
  Kia Niro EV. FOTO: Kia

  Tesla Model 3

  Den har blivit försenad i leverans flera gånger, men nästa år kommer verkligen Teslas ”folkbil”. Och den kommer inte att kräva att man har en miljon på fickan för bilinköpet. Räckvidden på Model 3 blir runt 50 mil men uppgifterna om antalet hästkrafter är märkligt nog lite hemligt och varierar mellan 258 och 400. I USA kostar bilen 42 000 dollar, något svenskt pris finns ännu inte.

   Tesla Model 3.
  Tesla Model 3. FOTO: Tesla

  Kia Niro EV

  Kusinen till laddhybriden vi provkört är den helelektriska EV som erbjuder en räckvidd på 485 kilometer och 204 hästkrafter. Det svenska priset är ännu inte satt men kan hamna så lågt som 350 000 om man ska tro indikationerna.

  Relaterade artiklar

  Till toppen