Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 10 januari 2018

  Fick skördetröska som hämnd

  Han fick, enligt egen utsago, en av de finaste 40-årspresenter man kan önska sig – en BM Volvo skördetröska. Men utan mark i Stockholmsområdet lär den skämtsamma presenten bli stillastående. Så nu ska den säljas.

  – Historien bakom är att vi i alla år har gett varandra sjuka presenter. Den här fick jag i 40 års-present som hämnd efter allt som jag har gett bort genom åren, säger säljaren Robban Hakeros, som bor i Haninge strax utanför Stockholm.

  Skördetröskan har tidigare gått ute i Haninge skärgård och ska vara i gott skick för sin ålder. Robban Hakeros är inte bekant med jordbruksmaskiner men ska nu göra ett ärligt försök att försöka få den såld.

  – Jag har ingen stans att göra av med den, skojar han.

  Gav bort stridsekipage

  Födelsedagspresenten levererades högtidligt genom att tre av hans vänner kom och körde på den. Nu förvaras skördetröskan, som är från 1961, på ett industriområde, närmare bestämt på Robban Hakeros jobb.

   Med Volvo-skylten i bakgrunden uppstår en speciell symbolik i bilden.
  Med Volvo-skylten i bakgrunden uppstår en speciell symbolik i bilden.

  Själv har han varit med om att ge bort allt från veterantraktorer med knasiga påbyggnader till en stridsvagnsbärgare, något som Robban Hakeros beskriver som ett sexhjulsdrivet monster framtaget speciellt för att bärga stridsvagnar.

  Teknik och motorer har med andra ord varit ett genomgående tema för presenterna, och själv säger Robban Hakeros att han har ett stort intresse för just motorer.

  För liten tomt…

  – Jag har jobbat med det i hela mitt liv, men skördetröskor är inget jag behöver. Det var väl därför jag fick den. Jag är trångbodd med 2 000 kvadratmeter tomt. Det är ändå för lite att tröska på.

  Nu har han lagt ut födelsedagspresenten till försäljning, och hittills har annonsen mötts av ett stort intresse. Däremot har det varit få spekulanter. Oavsett känner Robban ingen brådska att göra sig av med sin present eftersom den står bra på industriområdet tills han hittar rätt köpare.

  Kanske kan han till och med hitta någon som kan ge den lite kärlek?

  Fler teknikartiklar:

  LÄS OCKSÅ: Tröskan fick nytt liv som inplastareLÄS OCKSÅ: Undangömd veteran drogs ut i ljusetLÄS OCKSÅ: Trotjänarna drar ut i fält igenLÄS OCKSÅ: Så ergonomisk är Valmet efter 40 år

  Relaterade artiklar

  Till toppen