Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 21 oktober 2018

  Flera nyheter i Ålös digitala hjälpreda

  Ålös digitala hjälpreda, Q-companion, uppdateras på en rad punkter.

  Ljudaviseringar och enklare dataöverföring är två av nyheterna.

  FOTO: Ålö

  Ålös Q-companion såg dagens ljus 2017, och gjorde kort och gott att lastaren blev digital genom att automatiskt registrera och spara allt arbete som utfördes med hjälp av lastaren.

  Nu har produkten uppdaterats på en rad punkter med fokus på ökad användarvänlighet. Förutom nya språk, och ett mer informativt gränssnitt har apparaten även utrustats med en blåtands-anslutning som ska göra det enklare att exportera vägningsresultaten till den tillhörande molntjänsten.

  Personliga användarprofiler

  Antalet redskap som kan sparas i Q-companion har också ökat från tio till 30 och med hjälp av personliga användarprofiler ska det även vara möjligt för olika användare att spara sina framsteg på separata konton.

  Till de större nyheterna hör även möjligheten att ställa in ljudaviseringar för olika ställpunkter, så att apparaten ger ifrån sig ett ljud när den förutbestämda redskapshöjden eller vinkeln nås. På så sätt får användaren en avisering när skopan är i rätt nivå eller när lastpallen är på samma höjd som lagerhyllan, utan att man behöver titta på skärmen.

  Sedan tidigare är det även möjligt att se hur mycket lyftkraft som finns kvar och hur mycket vikt som har lastats bara genom att titta på displayen.

  Vid sidan av molntjänsten leveras systemet också med en tillhörande smartphone-app för IOS och Android.

  Ålö breddar sig mot redskap till teleskoplastare. Så här såg det ut 2014 när Ålö gav sig in i kampen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen