Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 5 mars 2019

  Fler traktorer registreras

  Antalet nyregistrerade traktorer fortsätter att ligga på plus jämfört med året innan. Med februarisiffrorna inräknade har det hittills i år registrerats in 287 nya lantbrukstraktorer, vilket är två fler än året innan.

  FOTO: Valtra

  Med totalt en nyregistrering hittills i år är McCormick ett av de minsta traktormärkena i Sverige. Här har ATL:s testförare tagit sig an en av företagets största dragare för att hitta plus och minus.

  Men avståndet krymper, visar ny statistik från Stregi, då överskottet under årets första månad uppgick till totalt sju traktorer.

  John Deere fortsätter att vara det starkaste varumärket med 49 nyregistreringar under februari följt av Massey Ferguson med 34 och New Holland med 17 registreringar. Den tidigare ettan Valtra kommer först på delad fjärdeplats tillsammans med Fendt.

  Störst efterfrågan har det hittills i år varit på traktorer i effektspannet 124-136 hästkrafter. Segmentet står nu för 13,9 procent av nyregistreringarna.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen