Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 1 februari

  Fler eltraktorer på marknaden

  Snart kan du som är spekulant köpa en elektrisk kompakttraktor – i Norge. Där har återförsäljaren Elmaas bestämt sig för att börja importera Farmtracs batteridrivna modeller.

   Farmtrac tillverkar numera både konventionella och elektriskt drivna traktorer i det kompakta segmentet.
  Farmtrac tillverkar numera både konventionella och elektriskt drivna traktorer i det kompakta segmentet. FOTO: Farmtrac

  Om det är norrmännens brinnande intresse för batteribilar, som även spiller av sig på traktorköparna, ska vi låta vara osagt.

  Men för den som söker elektriska alternativ i det lite kompaktare segmentet, kan det snart alltså finnas all anledning att bege sig över gränsen för att titta närmare på polsk-indiska Farmtrac, som bygger en elektrisk variant som lämpar sig för fruktodlingar, viss entreprenad- och hästverksamhet med mera.

  Traktorn, som visades på Agritechnica förra året, är utrustad med ett litiumjonbatteri och den första leveransen väntas ske redan i februari, skriver norska traktor.no. Först ska traktorn dock genomgå en rad tester innan den bjuds ut till försäljning.

  Den kompakta traktorn ska vara utrustad med både trepunkt, hydraulik och ett elektriskt drivet kraftuttag. För den som vill kan traktorn även utrustas med frontlastare. Priset landar på 240 000 norska kronor inklusive moms, vilket motsvarar ungefär 252 000 i svenska kronor. Med fem timmars laddning på 32 ampere ska det vara möjligt att driva traktorn sex timmar, enligt traktor.no.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen