Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 25 januari

  Farming Simulator satsar på E-sport

  Med en prispott på 2,5 miljoner kronor storsatsar nu utvecklarna bakom Farming Simulator 2019 på en egen e-sportliga för spelet.

   Farming Simulator 2019 är det senaste spelet i Farming Simulator-serien.
  Farming Simulator 2019 är det senaste spelet i Farming Simulator-serien. FOTO: Giants Software

  E-sport växer så det knakar i flera delar av världen och spel som Counter Strike, League of Legends och DOTA 2 har redan etablerat egna ligor med världsmästerskap som ses av miljoner människor världen över. Men att tävla i så kallade simulatorspel är ovanligt och där hoppas nu utvecklarna bakom Farming Simulator 2019, Giants Software, att de ska kunna etablera sig.

  Under förra året doppade utvecklarna tårna i e-sportvärlden och lanserade Farming Simulator Championship där deltagande lag tävlade om en prispott på en miljon kronor och titeln ”Farming Simulator Champion”.

  The Farming Simulator League

  Nu satsar bolaget ännu mer på e-sportdelen av Farming Simulator och lanserar en ny liga vid namn The Farming Simulator League. Det är oklart exakt hur många lag som kommer att tävla i ligan, men utvecklaren meddelar att det totalt kommer att vara tio turneringar runt om i Europa och de bästa lagen tävlar om en prispott på dryg 2,5 miljoner kronor.

  – Vi har en unik möjlighet. Att tävla inom lantbruk har folk länge gillat, men det har inte gjorts i spel och inom e-sport. Vi har många e-sportentusiaster inom företaget och vi tror att vi kan visa världen hur kul och tävlingsinriktat lantbruk kan vara. Vi tror att vi har hittat en rolig mix av riktigt lantbruk och roliga spelmoment så att alla kommer tycka det är underhållande, säger Christian Ammann, VD på Giants Software och ansvarig för företagets e-sportdivision.

  Tre mot tre

  Exakt vad lagen kommer att tävla om är företaget lite vaga om i nuläget. Enligt Giants Software kommer deltagarna att tävla tre mot tre i flera olika utmaningar ute på fältet i ett helt nytt spelläge, som kommer till Farming Simulator 2019 inom en snar framtid.

  Utvecklarna försäkrar även fans om att de inte kommer att sluta jobba på Farming Simulator 2019 bara för att satsa på e-sport, utan planerar att uppdatera spelet allteftersom under det kommande året.

  ATL har tidigare skrivit om Farming Simulator 2019 och en recension av spelet går att läsa här: Farming Simulator 2019 Recension

  Relaterade artiklar

  Till toppen