Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 11 oktober 2018

  Eurosafe först ut med nytt märksystem

  För att minska maskinstölderna togs en ny norm fram och svenska företaget Eurosafe Security Solutions AB är först ut med ett godkänt märksystem.

   Med den nya normen hoppas man att polisen ska få det lättare att spåra stulna maskiner.
  Med den nya normen hoppas man att polisen ska få det lättare att spåra stulna maskiner.

  2016 togs den nya normen fram av Larmtjänst, försäkringsbolagen och Stöldskyddsföreningen. Syftet med den nya märkningen är att förebygga stölder och underlätta identifiering av stulna maskiner.

  Först ut med att bli certifierade enligt den nya svenska normen är företaget Eurosafe som lanserar sin produkt Smartwater System 1084.

  Enklare att spåra

  – Vi är övertygade om att polisen, tullen, försäkringsbolag och Larmtjänst kommer ha stor nytta av vårt nya märkssystem. Det stjäls maskiner i Sverige för miljardbelopp varje år och vår erfarenhet med statistik visar tydligt på att de kriminella undviker stöldskyddsmärkta objekt, Björn Mannering, VD vid Eurosafe security solutions AB.

  I det nya märksystemet kommer maskinerna bli enklare att spåra men också avskräcka tjuvar från att stjäla maskinerna med märkningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen