Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 10 april

  Ekobot får stöd från EU:s utvecklingsfond

  Det svenska lantbruksrobotföretaget Ekobot får ett stöd på 873 000 kronor från Europeiska unionens regionala utvecklingsfond. Stödet har kommit till tack vare ett samverkansprojekt med en nederländsk forskningsstiftelse.

   Ekobot, med konstruktören Ulf Nordbeck i spetsen, har fått ett stöd från EU:s utvecklingsfond för att vidareutveckla sin lantbruksrobot.
  Ekobot, med konstruktören Ulf Nordbeck i spetsen, har fått ett stöd från EU:s utvecklingsfond för att vidareutveckla sin lantbruksrobot. FOTO: FREDRIK STORK

  Samverkansprojektet kommer att genomföras på något som kallas Framtidens gård i Nederländerna. Det är en demonstrationsanläggning för cirkulärt lantbruk, som kommer att ge Ekobot möjlighet att vidareutveckla sin produkt tillsammans med nederländska forskare inom jordbruk och robotik.

  Ekobot finns bland annat med på ATL:s lista över de tio häftigaste svenska lantbruksinnovationerna just nu, och i ett stort reportage i november förra året berättade företagets frontfigur Ulf Nordbeck att han har som mål att släppa Ekobot på marknaden nu under 2021. I samma reportage berättade han också mer om sin vision och hur allt började.

  Enligt Ekobot kommer det nederländska projektet också göra det möjligt för företaget att demonstrera sin produkt, som är anpassad för radrensning i lök, på den nederländska marknaden. Projektet är beräknat att pågå under två år.

  Det våras för lantbruksrobotarna. Här är en självgående sparrisrobot som ersätter upp till 25 man.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen