Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 31 oktober 2016

  DLG säljer delar av Kongskilde

  Överums bruk blir en del av CNH-koncernen när Kongskilde säljer ut lantbruksdelen.

  Kongskilde, som ägs av danska DLG, säljer affärsområdet Grass and Soil till CNH. I köpet ingår varumärkena Överum, JF och Kongskilde med redskap för jordbearbetning och sådd samt för vallskörd och grovfoderhantering.

  Utrustning för spannmålshantering

  Kvar i kooperativa DLGs ägo blir affärsområdet Grain, som säljer utrustning för spannmålshantering, samt divisionen Industry som säljer till bland annat plast- och pappersindustri.

  DLG har jobbat på att sälja Kongskilde sedan 2013 och det har kostat pengar.

  ”Detta är en milstolpe för DLG. Vi är väldigt nöjda med att överlåta Kongskildes lantbruksmaskindel till en av världens ledande tillverkare av lantbruksmaskiner”, säger Kristian Hundebøll, koncernchef för DLG, i ett pressmeddelande.

  Övertar anläggning i Överuk

  CNH Industrial övertar produktionsanläggningen i Överum och i Kutno i Polen samt leasar Kongskildes anläggningar på andra håll i världen.

  Kongskilde kommer att hamna under CNHs New Holland-paraply, men den befintliga försäljningsorganisationen kommer att behållas, åtminstone till en början.

  ”Förvärvet ökar New Holland Agricultures utbud inom lantbruksmaskinsektorn och skapar en stark plattform för att utveckla Kongskildes märken. Vi kommer stegvis att integrera deras produkter i New Hollands portfölj”, säger Carlo Lambro, varumärkeschef på New Holland Agriculture i ett pressmeddelande.

  Affären förutsätter godkännande av konkurrensmyndigheterna.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen