Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 oktober 2018

  Dataväxts portal får stor uppgradering

  Jönköping

  Dataväxt vill gärna se sig som Lantbruksvärldens Office-paket. Nu gör man en rad förändringar som ska underlätta användarupplevelsen.

   Det nya gränssnittet har ett ökat fokus på användarvänlighet, enligt Dataväxt.
  Bild 1/2 Det nya gränssnittet har ett ökat fokus på användarvänlighet, enligt Dataväxt. FOTO: Dataväxt
  Bild 2/2 FOTO: Dataväxt

  Lantbruk.se som är Dataväxts portal där lantbrukarna samlar sin data, har fått en rejäl uppdatering. Tanken är att det den nya plattformsdesignen, som lanseras på Elmia, ska förbättra användarupplevelsen och förenkla det dagliga arbetet.

  – Vi presenterar ett helt nytt tänk som ska göra det enklare att hoppa mellan de olika tjänsterna. Vi ser oss lite som Lantbruksvärldens Office-paket, och tanken är att det här ska göra det enklare att hoppa mellan Word och Excel som man säger i Office-världen, eller som man säger i vårt fall, mellan våra tjänster som Fältdata, vårt tidsredovisningssystem och våra andra funktioner som Logmaster och Cropsat, säger Johan Martinsson, marknadsansvarig.

  Fungerar i mobilen

  Att tjänsterna blir ännu mer sammanflätade kommer i sin tur att skapa ett antal synergieffekter, förklarar Johan Martinsson och ger två exempel.

  – Har man ritat upp ett skifte i Nya Dataväxt så finns de även tillgängliga i Cropsat utan att man behöver rita upp dem igen. En annan synergi är att man får unika möjligheter att exportera sin data till John Deeres displayer eller till andra fabrikat, samt till sin mobiltelefon om man i stället vill styra sin spruta eller såmaskin via vår Controlmaster.

  Nya rapporter

  Dataväxt Controlmasterlåda är utvecklad för att enkelt styra olika redskap och lådan är i sin tur kompatibel med en mobilapp. Företaget beskriver själva tjänsten som en revolution i precisionsodlingen sedan den lanserades på Borgeby i somras. Tjänsten har officiell säljstart på Elmia för de kunder som är intresserade av att komma i gång lagom till nästa säsong.

  Även Dataväxt Logmaster-låda uppdateras med nya hårdvarukomponenter och med ett nytt enklare gränssnitt, samt med möjligheten att skapa nya typer av rapporter. Produkten gör det bland annat möjligt att logga bränsleförbrukning och tidsåtgång under olika arbetsmoment i fält samt under transporter till och från olika arbetsplatser.

  Relaterade artiklar

  Till toppen