Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 februari

  Cats nya mobil - som en schweizisk armékniv

  Cat är på väg att släppa sin mest avancerade smarta telefon hittills, och den är laddad med specialfunktioner. Men då kostar den också uppemot 10 000 kronor.

   Cat S61 har värmekamera, lasermätare och kan mäta luftkvaliteten.
  Cat S61 har värmekamera, lasermätare och kan mäta luftkvaliteten.

  Märket har främst blivit känt för sin stöttålighet och sin funktionalitet, och på den sistnämnda punkten har företaget inte sparat på krutet. Vad sägs om uppgraderad värmekamera som kan mäta temperaturer från minus 20 till 400 grader Celsius, och finesser som lasermätare med tio meters räckvidd och en luftsensor som mäter luftkvaliteten inomhus?

  Tack vare sin VOC-sensor (Volatile Organic Compound) kan telefonen ligga och mäta luftkvaliteten i bakgrunden och automatiskt slå larm när det finns för höga halter av farliga ämnen i luften.

  Om sensorn även kan ge utslag på farliga gaser som kan uppstå i samband med gödselhantering står det dock inget om i pressmaterialet, men däremot ska telefonen klara av ett antal luftscenarier som kan uppstå i byggindustrin.

  Ska klara fall från 1,8 meters höjd

  I de tekniska specifikationerna nämns en pekskärm på 5,2 tum, och när det kommer till tålighet ska telefonen klara ett fall från 1,8 meters höjd, samt vara vattensäker ner till tre meters djup enligt standarden IP68.

  Prestandamässigt ligger telefonen något efter sina konkurrenter i samma prisklass, men då får man också väga in att telefonen har specifikationer som andra saknar.

  Cat S61 gör officiell debut på Mobile World Congress i Barcelona som inleds i dag, den 26 februari, och om allt går som planerat ska telefonen börja säljas under årets andra kvartal.

  LÄS ÄVEN: Nu ska bilen drivas med sågspånLÄS ÄVEN: Nya smarta däcken som presenterades på SimaLÄS ÄVEN: Här är drönaren som sprider mineralgödselLÄS ÄVEN: Pengar att tjäna med drönaren

  Till toppen