Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 5 maj

  Brunnby ställs in

  Nu ställer även Brunnby in årets mässarrangemang. Det meddelar arrangören på sin Facebooksida.

   Så såg det ut på Brunnby Lantbrukardagar 2016.
  Så såg det ut på Brunnby Lantbrukardagar 2016. FOTO: David Larsson

  Arrangemanget, som skulle ha ägt rum mellan den 1 och 2 juli, ställs nu in.

  – Så blev det till slut. Det beror i grunden på att det inte har kommit några lättnader alls kring hur många personer som får samlas, och har det inte hänt något nu tror vi inte att vi kommer att kunna samla 6 000 personer i juli, säger Nina Sixtensson, projektledare på Hushållningssällskapet.

  Under rådande omständigheter anser Hushållningssällskapet alltså inte att det finns några förutsättningar att arrangera årets mässa, och i stället laddar man om inför lantbrukardagarna 2021.

  Datumet för nästa års mässa är redan spikat, och kommer att arrangeras mellan den 7 och 8 juli. Fokus ligger på energi med allt vad det innebär, från primärproduktion till konsumtion.

  – Det är ett tema som ligger i tiden med allt från batteridrivna traktorer och nya drivmedel, säger Nina Sixtensson.

  Hade det gått att genomföra årets mässa?

  – Inte med de restriktioner som är nu – att man inte får samla mer än 50 personer. Hade det varit uppe i 500 nu så hade det kanske gått. Men jag tror inte ens att vi hade velat samla så många människor eftersom det måste vara säkert för alla.

  Brunnby har visserligen, liksom många aktörer, drabbats av avbokningar. Men under de senaste veckorna har nya utställare också strömmat till i samma takt som andra har fallit ifrån. Någon massiv avbokningshysteri har inte förekommit, enligt Nina Sixtensson, och senast i går fick Hushållningssällskapet in sin senaste utställaranmälan.

  – Många har nog famlat efter det här sista halmstrået, och hoppats att åtminstone detta skulle bli av. Jag tror att många har längtat efter en mässa av det här slaget nu, säger hon.

  Brunnby är bland annat uppskattat för sina demonstrationer. Förra året visades bland annat sex plogar:

  Vill du se fler Brunnbyklipp kan vi tipsa om sökfunktionen på ATL.nu/ATLTV.

  Klicka här för alla Brunnbykipp.

  Relaterade artiklar

  Till toppen