Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 februari 2019

  Bosch tar nya tag inom jordbruket

  Paris

  På Sima i Paris visar den stora tyska teknikkoncernen, Bosch, upp en ny typ av fältsensor, som samlar in och bearbetar information om grödan, jorden och klimatet som den lever i. Informationen uppdateras dagligen, och inkluderar även kamerabilder som ger information om grödutvecklingen.

   Bosch Sima-mässan Paris.
  Bosch Sima-mässan Paris. FOTO: Fredrik Stork

  Bladomfång, vegetationsindex, klorofyllhalt, fuktighet, temperatur, och markvattenpotential är bara några av parametrarna som instrumentet kan visa och väga in i de olika ekonomiska modellerna.

  Resultaten visas sedan i realtid i användarens telefon, och inkluderar även dagliga tips. Tack vare fotografierna är det även möjligt att få en bild av skadetrycket, och andra viktiga parametrar. Dessa bearbetar fältsensorn dessutom till stora delar på egen hand genom avancerade algoritmer. Uppgifterna från fältsensorn kan även kopplas ihop med sattelitdata som kan ge information om olika gödselstrategier, samt olika typer av skördedata.

  Relaterade artiklar

  Till toppen