Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 25 oktober 2018

  Bixia satsar på vätgasträffar

  Elbolaget Bixia gör en rejäl framtidsspaning inom ramen för sitt seminarieprogram, och bjuder in till nätverksträffar om vätgas med olika aktörer från branschen som Powercell och Vätgas Sverige. Bixia ser flera användningsområden för vätgastekniken, dels som energilagring genom att el görs om till vätgas, men också som drivmedel i fordon.

   Flera aktörer jobbar i dag med att göra vätgas till framtidens energibärare. ATL har bland annat skrivit om Metacons lösning för att göra om biogas till just vätgas.
  Flera aktörer jobbar i dag med att göra vätgas till framtidens energibärare. ATL har bland annat skrivit om Metacons lösning för att göra om biogas till just vätgas. FOTO: Metacon

  Seminarietemat ska dock inte tolkas som att Bixia strävar efter att bredda sin verksamhet och bli vätgasåterförsäljare.

  – Vi jobbar med elhandel, och tycker att vätgasfrågan är intressant för våra kunder just som energilagring och liknande. Så vi har inte själva någon tanke på att bli vätgasproducenter, säger Johan Tholf på Bixia.

  Hittills har företaget hållit två träffar på temat och lika många återstår.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen