Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 13 juni

  Begagnade Claas-traktorer får garanti

  För att öka försäljningen inför Swedish Agro Machinery en garanti på begagnade Claas-traktorer.

   Björn Pettersson, VD på Swedish Agro Machinery, berättar att företaget inför en garanti på begagnade Claas-traktorer.
  Björn Pettersson, VD på Swedish Agro Machinery, berättar att företaget inför en garanti på begagnade Claas-traktorer. FOTO: Härje Rolfsson

  Av 2 885 sålda traktorer förra året var 105 från Claas. Det motsvarar en marknadsandel på under fyra procent, klart under Swedish Agro Machinerys mål på 10 procents marknadsandel.

  För att öka försäljningen införs nu en garanti på begagnade Claas-traktorer som är mindre än fem år gamla eller har gått högst 5 000 timmar.

  – Under de första 500 timmarna och eller det första året, så har du en garanti som är jämförbar med en fabriksgaranti, säger Björn Pettersson som är VD på Swedish Agro Machinery.

  – Det är inte bara viktigt att ha ett bra erbjudande i framkant. Ska man lyckas sälja traktorer är det viktigt att det är ett bra andrahandsvärde.

  Servicechef Roger Bengtsson är inte särskilt bekymrad över eventuellt ökade kostnader i samband med att begagnatgarantin införs. Han har arbetat som servicechef i tio år på olika företag och har aldrig haft så få reklamationer på en traktor tidigare.

  – Under 2018 fick vi in mindre än en reklamation per traktor och det är lite. Där jag tidigare varit anställd har man haft runt fyra, fem reklamationer per traktor, oavsett vilken färg den haft, säger Roger Bengtsson.

   ATL testkörde Claas Arion 660 Cmatic våren 2018.
  ATL testkörde Claas Arion 660 Cmatic våren 2018. FOTO: Hans Dahlgren

  Relaterade artiklar

  Till toppen